Type to search

POLITIKA

Pellegrini PRITLAČIL vládu k múru: “Pokúšajú sa nás oklamať!” TOTO je zlý sen

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok, 1. apríla, vymenovala vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Politici reagujú


Peter Pellegrini (Hlas-SD) poznamenal, že k prezidentke Zuzane Čaputovej si prišli dnes po dôveru skoro tí istí ľudia ako pred rokom. Znateľná zmena nastala len pri ministrovi zdravotníctva. Doterajší premiér Igor Matovič a minister financií Eduard Heger si iba vymenili miesto, ostatní ministri zostali rovnakí.

 

Podľa Pellegriniho bola vymenovaná druhá vláda Igora Matoviča. Dodal, že tá prvá zlyhala pri všetkom, čoho sa dotkla. Predovšetkým ale nezvládla riadiť samú seba. „Druhá vláda Igora Matoviča sa nás opäť pokúša oklamať. Tak ako nás jej strany oklamali pred voľbami, tak ako nám jej predstavitelia klamali každý druhý deň,“ pokračuje Pellegrini. Ako jediné východisko z tejto situácie vidí predčasné voľby.

 

Poslanec Richard Raši (Hlas-SD) komentuje Matovičovu „druhú šancu“. V novej vláde z neho bude minister financií. Raši pripomína, že vláda sa za rok vládnutia jeden mesiac len hádala, dva letné mesiace mali mnohí ministri prázdniny a to všetko v roku najťažšej krízy, ktorú Slovensko zažilo. Čo nové teda môžeme od týchto ministrov, od tejto vlády očakávať v budúcnosti?


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak