Type to search

SPRÁVY

Fico PREPÍŠE históriu Slovenska! TOTO sa doteraz ešte NIKOMU nepodarilo

Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) chce požiadať petičný výbor o ukončenie zbierania podpisov pod petíciu o vyhlásení referenda za skrátenie volebného obdobia do piatka 23. apríla.


Následne chce petičné hárky začiatkom ďalšieho týždňa odovzdať prezidentke SR Zuzane Čaputovej. Ako na utorkovej tlačovej besede v Prešove uviedol predseda strany Robert Fico, aktuálne je pod petíciou vyzbieraných 435-tisíc podpisov. „Ide o najrýchlejší spontánny zber podpisov pod petičnú akciu v histórii moderného Slovenska,“ vyhlásil Fico s tým, že podľa neho sa do konca budúceho týždňa počet podpisov ešte vyšplhá na zhruba 450-tisíc.
 

„Je vysoká pravdepodobnosť, že toto referendum môže byť druhé úspešné referendum po referende o vstupe Slovenskej republiky do Európskej únie,” skonštatoval predseda strany. Referendum na Slovensku vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350-tisíc občanov alebo na základe uznesenia Národnej rady SR (NR SR) do 30 dní od petície, respektíve uznesenia NR SR. Referendum sa vykoná do 90 dní od jeho vyhlásenia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak