Type to search

SPRÁVY

FOTO: TRAPAS v prezidentskom paláci! Nový minister zdravotníctva to PRESTRELIL!

Za posledné obdobie sme boli svedkami viacerých návštev v prezidentskom paláci ale aj výjazdov prezidentky Zuzany Čaputovej, pri ktorých sa to nezaobišlo bez nejakej kytice ako prejavu úcty.


Nový minister zdravotníctva a generál Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) prišiel za pani prezidentkou aj ohľadom zmluvy ruského Sputnika V. Pri tejto príležitosti ale zvolil kyticu, za ktorú ho zvozili široká verejnosť. Lengvarského mnohí čitatelia pokarhali práve kvôli kytici, ktorú prezidentke na stretnutie priniesol. Niektorým dokonca pripadala, ako keby ju len narýchlo natrhal niekde v lese.

 

Pri tejto príležitosti sme sa pozreli aj na ďalšie 2 kytice, ktoré sa za posledné obdobie v paláci alebo v rukách prezidentky objavili. Oslovili sme aj odborníkov, flóristov, ktorí sa aranžovaniu kytíc dlhodobo venujú. Tou prvou je Kristína Dudek z Galérie kvetín v Bratislave a druhým je známy flórista a umelec Paľo Onder, ktorý žije a pôsobí v Londýne.

(Lengvársky si pri výbere kytice očividne nedal záležať)

Prvým na rade je teda spomínaný minister a generál Vladimír Lengvarský, ktorého kytica práve veľa úspechu nepobrala. “Kytica, ako celok, pokiaľ by bola darovaná bežnej žene, ktorá má rada lúčne, moderné kytice, by neurazila, ale pokiaľ sa mám na kyticu pozerať ako na kyticu pre elegantnú dámu, pani prezidentku, tak mám niekoľko výhrad. Kytica je príliš košatá/strapatá, čo robí panicum, malo byt vtiahnuté viac do kytice alebo vôbec, je až moc tmavá – prevláda v nej veľa fialovej, ktorá pri limonke ide do ružova a eryngium (to sú tie fialovo-modré bodliačiky) je úplne nevhodné,” skonštatovala Dudek pri kytici ministra zdravotníctva.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak