Type to search

POLITIKA

Fico VYPENIL a zahnal Remišovú do kúta: TOTO je realita ruských agentov na Slovensku!

Opozičná strana Smer-SD vyzýva členov vlády, aby bezodkladne informovali slovenských občanov, na základe čoho boli vyhostení diplomati Ruskej federácie. 


Podpredseda strany a Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár avizoval, že vysvetlenie budú požadovať aj na mimoriadnom rokovaní Zahraničného výboru NR SR, ktoré chcú iniciovať. „Strana Smer-SD odmieta spôsob, ktorý dnes predviedli jednostranne nekriticky orientovaní predseda vlády s ministrom zahraničných vecí a ministrom obrany. Svoju dlhodobo prejavovanú rusofóbiu dnes naplno preukázali,“ skonštatoval Blanár. Poznamenal, že Európska únia doteraz napríklad neprijala žiadne spoločné stanovisko a po Česku sme jediní, kto urobil takýto unáhlený krok.

 

Podľa predsedu strany Roberta Fica sa potvrdilo, že slovenská vláda je vláda amerických agentov. Slovenská republika vyhostí troch ruských diplomatov. Opustiť územie SR musia do siedmich dní. Slovensko tak reaguje na udalosti v Českej republike. Ku kroku pristúpilo po dôkladnom vyhodnotení informácií našich spravodajských služieb. Premiér Eduard Heger (OĽANO) o tom informoval vo štvrtkovom vyhlásení.

 

Nemôžeme pripustiť, aby agenti tajných služieb, ktorí sa tvária ako diplomati, porušovali zákony krajín, kde pôsobia. To, čo sa stalo v Českej republike, je absolútne neprípustné a týmto krokom – vyhostením troch ruských diplomatov – vyjadrujeme nielen solidaritu ku krajine, ktorá je nám najbližšia, ale posielame jasný odkaz, že nebudeme tolerovať neprípustné aktivity na našom území,“ skonštatovala Remišová. Zákony podľa nej musia platiť pre každého rovnako


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak