Type to search

POLITIKA

Fico otvoril trinástu komnatu: TERAZ sa však prerátal! TOTO ho môže zničiť

Robert Fico sa k svojmu bývaniu vyjadruje len veľmi nerád a na tlačových besedách túto tematiku rozoberá s veľkou nevôľou. Napriek tomu sa nedávno obul do bývania novinárky Moniky Tódovej, ktorá mu následne poslala veľavravný odkaz. 


Predseda Smeru sa pred časom stručne vyjadril k svojmu novému honosnému bývaniu v rezidencii Sokolská. Hoci ho spolu s Dušanom Muňkom, ktorý mu byt prenajíma, opísal skromne ako 3-izbový byt, skutočnosť má byť značne odlišná. Ako uvádza denník Sme, ktorý získal od stavebného úradu projektovú dokumentáciu, rezidencia má mať v skutočnosti oveľa väčšiu rozlohu.

 

Muňko pritom hovoril o pôvodných 84 metroch: “Možno má 85 metrov, možno 84, nikdy ma to nezaujímalo. Je to trojizbový byt,” tvrdil. Podľa dokumentácie má mať byt rozlohu necelých 125 metrov štvorcových a päť izieb, nie 3, ako tvrdil expremiér. Navyše k nemu prislúcha aj obrovská terasa s rozlohou ďalších 195,5 metrov štvorcových. Ďalším problémom je následne neprimerane nízky nájom, ktorý sa má pohybovať od tisíc do dvetisíc eur. V prípade takejto rozlohy je totiž štandardný nájom vo výške až do 2 500 eur, čo by predstavovalo polovicu Ficovho poslaneckého platu 5 000 eur.

 

Politik sa na poslednej tlačovke na otázke o jeho bývaní a rozlohe nehnuteľnosti zjavne zabával: “Ja vám to dnes zmeriam, dobre? Zoberiem si pásmo a zmeriam vám to,“ zavtipkoval. Zuzana Petková z Nadácie zastavme korupciu uviedla, že na takéto zavádzanie by mali pamätať najmä jeho voliči: “Politik, ktorý klame v takýchto bežných veciach, pravdepodobne zavádza aj v otázkach dôležitých pre krajinu,” myslí si.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak