Type to search

POLITIKA

Peklo v uliciach: Občania sa VZOPRELI sa vláde! TAKTO to vyzeralo na proteste

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 01

V Bratislave na Námestí slobody a Hodžovom námestí sa dnes, na Sviatok práce – 1. mája, konal avizovaný protivládny protest. Podľa zúčastnených prebiehal v pokojnej atmosfére


Organizátori už skôr avizovali, že akcia bude zameraná proti núdzovému stavu, proti vládnym obmedzujúcim opatreniam a s tým spojenou stratou práce mnohých ľudí. Atmosféra bola pokojná. Podľa prvých odhadov sa protestu zúčastnila vyše tisícka občanov, ktorí pochodovali naprieč centrom mesta. Agentúry uvádzajú, že sa protestu zúčastnilo niekoľko desiatok až stoviek ľudí.

 

V jeho úvode sa prihovoril bývalý parlamentný poslanec Peter Marček, ktorý prítomným oznámil, že keďže platí núdzový stav, pôjde o prvomájový sprievod. Zároveň tlmočil požiadavku polície, aby sa netvorili väčšie skupiny ľudí, ako je povolené, a aby mali ľudia prekrytý nos i ústa ochranným rúškom.

 

Na proteste sa vystriedalo viacero rečníkov, ktorí kritizovali núdzový stav, protipandemické opatrenia i súčasný vládny kabinet. Na mieste bola polícia aj s antikonfliktným tímom. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff pre TASR uviedol, že na verejný poriadok v Bratislave dohliadal dostatočný počet policajtov. „Vážnejšie prípady narušenia verejného poriadku sme v priebehu samotného zhromaždenia nezaznamenali, na osobnej slobode bola obmedzená jedna osoba, ktorá bola následne predvedená na príslušný útvar Policajného zboru,“ spresnil. Polícia situáciu na území hlavného mesta monitoruje aj po skončení zhromaždenia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak