Type to search

POLITIKA

Matovič ide do ÚTOKU: “Mám už dosť zbabelcov!” TAKTO chce podporiť rodiny na Slovensku?

Edita Silna
Edita Silna máj 03

Niečo sa chystá! Igor Matovič zrejme konečne pochopil, že zastáva funkciu ministra financií a o agendu premiéra sa nemusí zaujímať. Aj keď trošku ,,kafre“ do práce šéfa rezortu práce Milana Krajniaka, jeho plány sú viac ako odvážne.


Bývalý predseda vlády Igor Matovič na sociálnej sieti oznámil, že dlhé mesiace pracuje na daňovo-odvodovej reforme, ktorá by mala zlepšiť život ,,obyčajným“ Slovákom. ,,Mám už dosť tých sladkých rečí, ako nám všetkým na rodinách záleží, ale v skutočnosti pre ne hovno dlhé roky robíme. Mám už dosť zbabelcov, ktorí radšej naložia do gatí, ako by sa mali postaviť zbohatlíkom a podvodníkom… Idem do boja. Za spravodlivosť, za rodiny, za slabších. Bez ohľadu na cenu a následky,“ napísal predseda strany OĽaNO.

 

Podľa Denníka N chce minister financií tak zvýšiť rodinné prídavky na 200 eur mesačne na jedno nezaopatrené dieťa. Štát to bude stáť takmer dve miliardy eur ročne, ktoré sa údajne majú vykompenzovať extrémnym nárastom sadzby dane z pridanej hodnoty.

 

Ministerstvo financií údajne pripravuje reformu, podľa ktorej dôjde k zvýšeniu DPH na 25 %. Týmto spôsobom by sa tak vyrovnala strata v štátnom rozpočte. O plánoch Matoviča prehovoril aj Richard Sulík, ktorý je však zásadne proti zvyšovaniu DPH a rovnako aj ďalší koaličný partneri a opozícia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak