Type to search

POLITIKA

Pellegrini VYTIAHOL na Fica tú najsilnejšiu zbraň! TÝMTO rozpúta hotové peklo

Peter Pellegrini si momentálne užíva najväčšiu priazeň voličov Slovenska a s vyše 23 % preferencií by v prípade, že by sa konali voľby, jednoznačne zvíťazil. V najnovšom rozhovore pre Sme tiež prezradil, že v prípade vládnutia nevylučuje spoluprácu s viacerými stranami.


Predseda mimoparlamentnej strany Hlas zatiaľ nevie, s kým by mohol v prípade výhry vo voľbách vládnuť, no v zásade neodmieta Smer ani Sme rodina. Pre jeho nejednoznačné názory ho pritom nedávno poriadne skritizoval známy poslanec OĽaNO, ktorý uviedol, že “vlastný názor Petra Pellegriniho je ako Columbova žena”, keďže zatiaľ ho nik nevidel. V najnovšom rozhovore sa ale vyjadril aj k svojej politickej minulosti v Smere a mnohé tvrdenia sú poriadne prekvapivé.

 

Pellegrini totiž hovorí, že hoci sedel na značne vysokej stoličke, nebol súčasťou mnohých rozhodnutí a krokov, čo obhajuje tým, že strana Smer fungovala hierarchicky. Poprel tiež, že by sa niekedy stretol s oligarchami Brhelom či obvineným Bödörom v rámci pracovných jednaní a nikdy sa vraj nezúčastnil ani údajných zasadnutí v hoteloch. Na margo svojho bývalého šéfa Roberta Fica však kritikou nešetril a zopakoval, že zo strany odišiel kvôli neochote k vnútorným zmenám.

 

Predseda Smeru rovnako Hlas obviňuje z kontaktov so Sorosom a označuje stranu za liberálov, no aj na to má Pellegrini vysvetlenie. “Začal loviť voličov v extrémistickejších vodách a chce na to využiť rozklad ĽSNS. Ja na jeho úroveň neskĺznem,” uvádza. Na otázku, ako vníma Ficove vyjadrenia o svojej práci a “tichučkom šúchaní nohami” počas pôsobenia v Smere, odvetil: “Nech rozpráva, čo chce. Ja som si svoju robotu na všetkých pozíciách robil poriadne.” Pripustil, že v téme odhaľovania podvodov a obvinení nominantov Smeru, ktorí sú vo väzbe, môže niesť určitú zodpovednosť: “Nie všade sa podarilo nominovať etalón čistoty,” priznáva.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak