Type to search

POLITIKA

Na ministerku Kolíkovú sa varí voda: Z TOHTO obvinenia sa len tak nevyhrabe!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 07

Kolíkovú obvinil predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, že spoločnosť Elektronika mala získať viaceré zákazky z RTVS či z Divadla Nová scéna. Celkovo malo ísť o čiastku okolo 1,5 milióna eur.



Podľa lídra Smeru-SD malo ísť o konflikt záujmov. Niektoré z týchto zákaziek mala pritom spomínaná firma dostať v čase, kedy bola Kolíková štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti. A to práve počas Ficovej vlády. V súvislosti s Kolíkovou hovorí Fico najmä o podozreniach okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Členom predstavenstva firmy je podľa slov Fica ministerkin brat. Kolíková síce z funkcie vo firme odišla pri nástupe do funkcie štátnej tajomníčky, miesto seba tam doplnila Lukáša Opetta, ktorý má byť jej spoločníkom v inej spoločnosti.

 

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) má podporu poslaneckého klubu strany Slobody a Solidarity (SaS). Pre agentúru SITA to povedala predsedníčka klubu Anna Zemanová. Ako doplnila, na poslaneckom klube sa s ministerkou rozprávali o veciach, ktoré sú uvedené v návrhu na jej odvolanie. Podľa nej dostali dostatočné odpovede.

 

Podľa zistení televízie Markíza však ministerka spravodlivosti nepochodila pred poslancami z hnutia OĽaNO. Televízia informovala, že kvôli tomuto problému v piatok zasadla koaličná rada. Pod Máriou Kolíkovou sa údajne „trasie stolička“.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak