Type to search

POLITIKA

HONBA na Kolíkovú: Smer jej nič nedaroval! TAKTO sa z toho snaží vykrútiť

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 08

Pod ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou sa poriadne trasie stolička. V parlamente je navrhnuté jej odvolávanie, pričom o pár dní bude čeliť tvrdej kritike zo strany opozičných i koaličných poslancov. Rozhodla sa však bojovať a verejnosti vysvetliť dôvody, prečo sa stala terčom útokov práve ona.


Šéf strany Smer-SD ide niekoľko týždňov tvrdo po Márií Kolíkovej, o ktorej sa vyjadril, že neustále klame a jej rodinné firmy drzo okrádajú ľudí a celkovo aj štát. Situácia sa napokon natoľko vyostrila, že ministerka spravodlivosti bude v parlamente čeliť odvolávaniu v pondelok (10. mája).

 

Členka strany OĽaNO sa z tohto dôvodu rozhodla obrátiť na občanov na sociálnej sieti, kde sa detailne venovala jednotlivým bodom, na ktoré upozorňuje Robert Fico. Kolíková je presvedčená, že hlavným dôvodom jej odvolávania je snaha skrátiť kolúznu väzbu, s ktorou však nesúhlasí, keďže by došlo k mareniu trestného konania. ,,Ako cieľ sa mi javí prostredníctvom môjho odvolania skúsiť ovplyvňovať politické prostredie, aby takáto právna úprava prešla,“ domnieva sa.

 

Na pretras prišla aj reforma súdnej mapy, úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského i podnikanie rodinných firiem MK real, a.s. a Elektronika, a.s.. Znova vysvetlila informácie, ktoré sú verejne známe a pravidelne sa k nim vyjadruje aj na tlačových konferenciách. ,,Nie je tu nič, kde by som pochybila, za čo by som musela niesť politickú zodpovednosť,“ vyhlásila.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak