Type to search

POLITIKA

Nôž do chrbta! Sulík má toho dosť: Proti Matovičovi VYTIAHOL tú najsilnejšiu zbraň!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 10

Minister hospodárstva Richard Sulík má s bývalým premiérom a súčasným ministrom financií Igorom Matovičom veľmi komplikovaný vzťah. Odborníci predpokladali, že skôr či neskôr k ďalšiemu konfliktu dôjde, pričom je možné, že jeden je znova na stole. 


Zvyšovanie daní je pre stranu SaS „červená čiara“ a nebude s ním súhlasiť „za žiadnych okolností.“ „Je to pre nás zásadná vec,“ povedal predseda strany Richard Sulík. Slová Igora Matoviča (OĽaNO) o vydieraní odmietol.

 

Zdôraznil, že v programovom vyhlásení vlády sa uvádza, že vláda prijme opatrenia na to, aby nestúpalo daňovo-odvodové zaťaženie. „Preto sme navrhli do zákona o dlhovej brzde doplniť aj takzvanú daňovú brzdu – jasný záväzok vlády na úrovni ústavného zákona, aby sa nezvyšovali dane. Myslím si, že toto je obzvlášť aktuálne v čase, keď nový minister financií má plány ako zvýšiť DPH na 25 % alebo násobne zvýšiť daň z nehnuteľností,“ vyhlásil Sulík.

 

V nedeľnej relácii TV Markíza Na Telo povedal, že Matovič mu osobne hovoril o svojom pláne zvýšiť DPH na 25 percent, hoci verejne tvrdí, že o 25 percentnej dani nebola žiadna reč.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak