Type to search

POLITIKA

Odborník ZROVNAL Matoviča so zemou: Hovorí o POMSTE a využitých poslancoch!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 12

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (46) pondelkové „veľké odvolávanie“ ustála. Podporu jej vyjadrila väčšina prítomných poslancov, vďaka čomu povedie jeden z kľúčových rezortov aj naďalej. Prekvapila však značná ignorácia zo strany poslancov OĽaNO!


Za odvolanie Kolíkovej z funkcie hlasoval okrem opozičných poslaneckých klubov aj koaličný poslanec Martin Čepček (OĽaNO). Kolíkovú chceli v hlasovaní odvolať aj nezaradení poslanci až na Tomáša Valáška a Miroslava Kollára, ktorí hlasovali proti návrhu. Strany SaS, Sme rodina, Za ľudí držali spolu a boli proti odvolaniu. Rovnako hlasovala aj časť klubu OĽaNO. Približne polovica vládneho hnutia nebola na hlasovaní prítomná, dvaja poslanci OĽaNO sa zdržali.

 

Neúčasť veľkej časti vládnej OĽaNO označila Kolíková za „zlý signál“ s dôvetkom, že na komplexnejšie vyjadrenie sa potrebuje vyspať. „Toto je na tom to bolestivé, no súčasne treba povedať, že dialóg s hnutím OĽaNO bol ťažký,” dodala nasledujúci deň.

 

Priebeh hlasovania pozorne sledoal aj politológ Radoslav Štefančík. “Matovič viackrát potvrdil, že necháva poslancom OĽaNO voľnú ruku pri hlasovaní. Niektorých poslancov pani ministerka presvedčila, iných nie. Je otázne, či ich skutočne nepresvedčila alebo len držia chrbát Matovičovi. Pri OĽaNO sú pohnútky poslancov menej čitateľné a je preto na mieste otázka, či to Matovič nerobí z prízemnej pohnútky pomstiť sa Kolíkovej za to, že ho nepodržala v období koaličnej krízy,” uzavrel.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak