Type to search

POLITIKA

Hegerova vláda tancuje na ostrie noža! Fico TVRDO zakročil a TOTO im odkazuje

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 18

Opozičný Smer-SD nesúhlasí so zvyšovaním deficitu v štátnom rozpočte, hovorí o rozvrate verejných financií. Pri zmenách v oblasti kolúznej väzby v pléne Národnej rady (NR) SR podporí návrh Petry Hajšelovej (Sme rodina), považuje ho za dobrý základ diskusie


Skonštatoval to predseda strany Robert Fico na utorkovej tlačovej konferencii. V súvislosti s prerušením májovej schôdze parlamentu hovorí o ďalších konfliktoch v koalícii. Zároveň kritizoval vedenie Ministerstva vnútra (MV) SR aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) za to, že neskoro reagovali na aktuálnu situáciu s povodňami.

 

„Môžem garantovať, že poslanci strany Smer-SD sa zúčastnia schôdze, ktorá bude v stredu (26. 5.) budúci týždeň. Pokiaľ ide o návrh štátneho rozpočtu, principiálne odmietame takéto šafárenie, takýto rozvrat verejných financií, ktorý vôbec nemusí nastať. Je to výsledok neschopnosti. V prípade kolúznej väzby podporíme návrh, ak sa o ňom vôbec bude hlasovať, z dielne Sme rodina, pretože je dobrým základom pre diskusiu,“ uviedol Fico.

 

Smer-SD podľa Ficových slov nevidí dôvod na zvýšenie verejného dlhu na zhruba 65 percent. Pripomenul, že deficit v rozpočte sa zvyšoval už minulý rok, preto nechápe, prečo by sa tak malo udiať znova. Exministra financií a premiéra Eduarda Hegera i súčasného ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO) označil za babrákov.

 

„Majú toľko starostí sami so sebou, konflikty a konflikty, plus je tu riadna podriadenosť Hegera Matovičovi, že to všetko znefunkčňuje fungovanie vlády,“ namieta šéf Smeru-SD. Kritizuje, že premiér Heger sa na miesto vydal až po kritike na sociálnych sieťach. Tvrdí, že keď sa niečo podobné stalo v minulosti za vlád Smeru-SD, okamžite šiel na miesto tím z ministerstva vnútra, ktorý pomáhal organizovať záchranné práce.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak