Type to search

POLITIKA

Pellegrini SKOČIL Hegerovi do úsmevu: “Vláda by sa mala ospravedlniť!” TOTO je ich koniec

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 18

Nezaradený poslanec parlamentu a predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini vyzval vládu na ukončenie volebného obdobia


Ako povedal na dnešnej tlačovej konferencii, vláda by sa mala ľuďom ospravedlniť a Slovensko by na jeseň mohli čakať predčasné parlamentné voľby. Kabinet totiž podľa jeho slov nie je schopný zabezpečiť chod štátu. „Nejde o žiadnu novú vládu, ale o druhú vládu Igora Matoviča s tými istými ľuďmi. Vláda cíti, že ide dole kopcom a že sa jej volebné obdobie skráti,“ doplnil Pellegrini.

 

Národná rada (NR) SR je opäť paralyzovaná len preto, lebo sa koalícia zase nevie dohodnúť na závažných bodoch. Skonštatoval to nezaradený poslanec a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini po utorkovom prerušení rokovania parlamentu. Hovorí o trápnom divadle. Poznamenal, že vláda má naďalej podporu ústavnej väčšiny a zákony by mali prechádzať. Kabinet však podľa neho nedokáže zariadiť elementárny chod štátu.

 

„V priebehu niekoľkých mesiacov je už druhýkrát parlament paralyzovaný len z toho dôvodu, že sa strany vládnej koalície nevedia dohodnúť na závažných konkrétnych bodoch, ktoré bolo potrebné na rokovaní parlamentu riešiť,“ povedal. Dodal, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po prerušení zástupcov strán na grémiu korektne informoval, že v koalícii sa ešte hľadá konsenzus na zvýšení deficitu v štátnom rozpočte medzi SaS a OĽANO.

 

Súčasnú vládu označil za „prvoaprílovú“. Tvrdí, že členovia koalície sa navzájom nerešpektujú, vydierajú sa a vyhrážajú odchodom z koalície. „Vláda má stále drzosť rozprávať, že je to vláda obnovy, prosperity a pritom nedokáže zariadiť elementárny chod štátu a poskytovanie elementárnych služieb,“ zdôraznil.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak