Type to search

POLITIKA

Blíži sa koniec koalície?! Kollár zvažuje ODCHOD: Neuveríte, čo jediné ich drží pokope

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 22

Všetko to stojí na Borisovi Kollárovi! Šéf parlamentu a hnutia Sme rodina už počas predchádzajúcej vládnej krízy avizoval, že pri ďalšom „cirkuse“ odíde z vlády. Podľa našich informácií z prostredia Sme rodina, ale aj parlamentných kruhov mu trpezlivosť aktuálne dochádza. Bol by odchod pre Kollárovo hnutia vykúpením, alebo politickým hrobom? Odborník v tom má jasno!


Neznesiteľné hádky medzi ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) si opäť vyberajú svoju daň. Zlá atmosféra sa, podľa našich informácií, z prostredia Sme rodina preniesla aj na vládu, kde to má vyzerať tak, že uterák do ringu už hádže aj sám Milan Krajniak (Sme rodina). Práve jeho demisia bola najväčším prekvapením poslednej vládnej krízy.

 

Minister práce nás odkázal na šéfa hnutia s tým, že aktuálne sa naplno venujú projektu nájomných bytov. “To môžete dosiahnuť jedine, ak ste vo vláde,” reagoval minister pre Topky.sk. V súvislosti s odchodom hnutia Sme oslovili aj Borisa Kollára, ale do uzávierky sa nevyjadril.

 

Milan Krajniak zároveň potvrdil, že úlohu “vládneho mediátora” na seba prevzal premiér Eduard Heger. O stanovisko sme požiadali aj tlačové oddelenie Úradu vlády. Bohužiaľ sme do uzávierky nedostali odpoveď. Prvoaprílová vláda by totiž s odchodom Sme rodina svojou životnosťou “Hegerove trvalky” nepredbehla ani omylom.

 

“Na koaličných radách sú len samé hádky,” prezradil nám náš zdroj s odhadom, “že vláda môže padnúť kedykoľvek”. Odchod Sme rodina však podľa všetkého nemá súvisieť s vyhrotenou debatou ohľadom kolúznej väzby, ale s tým, že hnutie už odmieta akceptovať konflikty. V kuloároch však nie je žiadnym tajomstvom, že v súvislosti s aktuálnou vládnou garnitúrou čelí Sme rodina aj  opozícii. “Všetci si už ťukajú na čelo,” prezradil náš parlamentný zdroj.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak