Type to search

SPRÁVY

Čaputová PRICHYTENÁ pri klamstve?! TAKTO vláda kuje pikle za zavretými dverami

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 25

Najvyšší ústavní činitelia vrátane prezidentky SR Zuzany Čaputovej a premiéra Eduarda Hegera minulý týždeň dementovali správy o tom, že stretnutie v tajnej miestnosti SIS sa týkalo živých prípadov. Ak by sa napríklad prezidentka, premiér či minister vnútra naozaj bavili o vyšetrovaní živých prípadov spadajúcich pod políciu a prokuratúru, zaváňalo by to porušením ich právomocí


Televízia Joj ale v pondelok publikovala správu, že podľa jej informácii sa skupinka v SIS naozaj rozprávala o kajúcnikoch, ako to naznačuje opozícia. Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok 20. mája vydala vyhlásenie, v ktorom tvrdila, že predmetom stretnutia v SIS nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné živé prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní.

 

V protiklade s jej vyjadrením zverejnila v pondelok 24. mája televízia Joj správu, v ktorej uviedla, že má viacero zdrojov potvrdzujúcich, že išlo o rokovanie práve o vyšetrovaní živých vecí. „Stretnutie za múrmi SIS aké na Slovensku nemá obdobu, vyvolal premiér Eduard Heger. Podľa viacerých zdrojov z prostredia spravodajskej komunity sa na stretnutí rozoberali výpovede takzvaných kajúcnikov a spôsob vyšetrovania aktuálne živých prípadov,“ uviedla TV Joj.

 

Zaujímavo v tomto svetle vyznievajú aj slová ministra vnútra Romana Mikulca z OĽaNO, ktorý na margo Smeru-SD dlhodobo upozorňujúceho na ovplyvňovanie kajúcnikov nedávno napísal: „Obsiahle tlačové besedy politických strán SMER a SMER 2, pardon, Hlas, sú len maskovaným strachom a snahou vyvolať pochybnosti v spoločnosti. Pretože ak sa takíto ľudia sťažujú na našu prácu a prácu polície, Slovensko je naozaj na dobrej ceste,“ uviedol Mikulec tiež prítomný na stretnutí v SIS.

 

Médiá informovali, že v pondelok 17. mája sa v jednej z budov SIS uskutočnilo stretnutie desiatich najvyššie postavených osôb v štáte. Hovorili údajne o tom, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované zo strany polície (NAKA), Špeicalizovaného súdu v Pezinku a Špecializovanej prokuratúry.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak