Type to search

POLITIKA

Hanba nad hanbu! Rozzúrený Fico VYTIAHOL na Hegerovu vládu tú najsilnejšiu zbraň

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 26

Líder Smeru-SD Robert Fico nevidí dôvod pokračovať v rokovaní mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, ak nebude v pléne prítomný exšéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský.


Poslanci schválili Ficov procedurálny návrh, aby bol v pléne prítomný. Následne sa schôdza prerušila a rokovalo poslanecké grémium. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) musí podľa Fica trvať na tom, že parlament má suverénne postavenie. Schôdza je v utajovanom režime, inicioval ju Smer-SD, chcel na nej prebrať stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS.

“Nepripúšťame odpoveď, že ho sem nedovezú,” uviedol Fico na tlačovej konferencii s tým, že parlament môže súhlasiť s účasťou kohokoľvek v pléne NRSR. Chápe, že exšéfa SIS v pléne koalícia nechce, “lebo by mohol niečo povedať”. Fico chce, aby bola prerušená schôdza, kým nepríde exšéf SIS. Nevidí žiadnu možnosť alternatívy či kompromisu. Fico kritizoval, že Vladimíra Pčolinského nezbavili mlčanlivosti. Pozerá na neho ako na nevinného človeka, keďže sa na neho vzťahuje prezumpcia neviny.

 

Fico povedal, že o stretnutí špičiek štátu v SIS by možno nemali pochybnosti, keby bol na tajnom stretnutí prítomný aj šéf výboru na kontrolu činnosti SIS, ktorým je Marián Saloň (Smer-SD). Bolo to podľa neho provládne stretnutie.

 

“Ani mi nestojí za to komentovať vystúpenie predsedu vlády SR, pretože to je hanba nad hanbu. Ja som mu to aj povedal v pléne NR, že keby takúto úbohosť videl slovenský národ, tak by zaplakal a pochopil by, preboha, kto to stojí na čele slovenskej vlády. A úbohosť je možno ešte slabé slovo,” povedal Fico na tlačovej besedy o vystúpení Eduarda Hegera na mimoriadnej schôdze.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak