Type to search

POLITIKA

Fraška v NRSR: Heger to psychicky NEZVLÁDOL! Fico s Pellegrinim zaťali do živého

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 27

Potlesk! Hoci je rokovanie Národnej rady neverejné, zvuky z pléna doliehajú aj mimo sály. Mimoriadna schôdza sa týka práve kontroverzného stretnutia na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS). Opozícii sa podaril šokujúci zvrat. Pred kamery sa postavil aj premiér Heger spolu s celým klubom!


Po poslancovi ĽSNS Tarabovi sa o predvolanie exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského zaslúžil práve predseda a expremiér Robert Fico. Tlačovú konferenciu môžete sledovať naživo tu.“Celý rok predkladáme dôkazy a argumenty, ktoré nikto nevyvracia,” poznamenal s tým, že vládna koalícia dosahuje výsledky vďaka špinavej hre. “Ide o špinavé procesy voči opozícii,” poznamenal Fico s tým, že všetci vo väzbe sú obvinení na základe udavačov, ktorí povedia čokoľvek.

 

Podľa Fica právny štát neexistuje a vláda má platených udavačov. “Máme všetky informácie, ktoré máme, ale na mimoriadnej schôdzi sme chceli od predsedu vlády počuť pár slov,” zdôraznil expremiér Fico. V Národnej rade podľa neho Heger nevedel povedať ani súvislú vetu. Stretnutie v podzemí SIS označil za stretnutie gangu zločincov. “Stretli sa, lebo potrebujú umlčiavať a ututlávať veci,” poznamenal predseda Smer-SSD.

 

Tento názov mal zakryť stretnutie. Tak ako Hlas-SD aj Smer-SSD sa rozhodol dávať verejné otázky, ktoré smerujú k predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi. “Je to tupá nedemokratická, kriminálna deštrukcia opozície,” emotívne prehlásil Robert Fico a dodal, že okrem Ľudovíta Maká mal do SIS prestúpiť aj Bernard Slobodník. Obaja sú podľa Smeru-SD najväčšími donášačmi a Smer-SD sa s “bezduchým Hegerom” odmietol baviť.

 

Pellergrini pripomenul, že poslanci majú nárok dozvedieť sa informácie až do stupňa prísne tajné. “V situácii, kedy je vážne podozrenie, že sa ovplvyvňujú konania, tak predseda vlády nepovedal nič,” poznamenal s tým, že Eduardovi Hegerovi zachutilo nazývať sám seba predsedom vlády.  “Dnes píšeme novú históriu a novú kultúru v parlamente,” poznamenal Heger s tým, že si cení parlament – koalíciu aj opozíciu. Zaspomínal si, ako ho v poslaneckej lavici ponižovala ešte vtedajšia vláda na čele napríklad aj s Robertom Ficom.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak