Type to search

POLITIKA

Remišová ZAHODILA zábrany: Neuveríte, čo urobila na tlačovke! TOTO jej narobí problémy

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 30

Veronika Remišová sa zrejme inšpirovala svojím bývalým šéfom Igorom Matovičom, keďže si na poslednú tlačovú besedu doniesla aj názorné pomôcky. Chcela sa totiž pochváliť veľkou novinkou, ktorá má uľahčiť život obyčajných ľudí.


Predsedkyňa strany Za ľudí momentálne čelí kritike zo strany vlastných kolegov, pričom sa jej pozícia otriasa v základoch. Aj napriek tomu má dôvod na radosť, keďže bol prijatý zákon, na ktorom sa podieľala. Slováci by po novom mali byť odbremenení od množstva ,,papierovačiek“, ktoré sú bežnou súčasťou úradných záležitostí.

 

Veronika Remišová sa tak teší zo zníženia byrokracie na slovenských úradoch. ,,Presadili sme návrh zákona, ktorý ruší zbytočnú a obťažujúcu byrokraciu na úradoch a štátnych inštitúciách. Od ľudí štát nemôže požadovať rôzne výpisy a potvrdenia, ktoré už vo svojich databázach má. Preto rušíme milióny výpisov ročne, čo ušetrí občanom desiatky miliónov eur. A 100 kíl nervov k tomu,“ vyhlásila.

 

Na tlačovej konferencií dokonca naštartovala skartovačku a postupne ničila dokumenty ako rodný či sobášny list. Celkovo sa má zrušiť 21 okruhov potvrdení a výpisov, ktoré majú úrady dávno k dispozícií. ,,Ročne zmizne 4,2 milióna výpisov a potvrdení, s ktorými už nebudeme musieť behať po úradoch. Ľuďom tak každý rok na cestovnom, stratenom čase a poplatkoch ušetríme až 42 miliónov €,“ uviedla pri skartovaní dokumentov.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak