Type to search

POLITIKA

Remišová sa išla VYPLAKAŤ Kiskovi na rameno: TOTO vymysleli na TAJNEJ schôdzke!

Edita Silna
Edita Silna máj 31

V strane Za ľudí sa schyľuje k bratovražednej vojne. Súčasná predsedníčka Veronika Remišová nešetrí silnými slovami na adresu svojej vnútrostraníckej súperky, ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, tá zas cez víkend prvýkrát pripustila, že by sa teoreticky mohla stať novou líderkou strany.


Remišová sa v tejto napätej atmos­fére stretla so zakladateľom strany Za ľudí Andrejom Kiskom. Čo jej exprezident povedal? Podľa informácií sa stretnutie Kiska – Remišová uskutočnilo už v sobotu, a to u Kisku doma. Ani jeden z prominentných účastníkov však zatiaľ nechce bližšie informovať o jeho obsahu. Novému Času však dôveryhodný zdroj prezradil, že spolu hovorili o napätej situácii v strane Za ľudí, ktorú Kiska pred niekoľkými rokmi s veľkou pompou zakladal. Nevyhli sa, samozrejme, ani debate o vnútropolitickej situácii.

 

V strane Za ľudí to doslova vrie. Mária Kolíková po prvý raz pripustila to, na čo ju viacerí už dlho vyzývajú – že by sa mohla vo vnútrostraníckom súboji postaviť Remišovej. Hoci debaty o tom, kto by mal prebrať opraty v strane, označila pre Nový Čas zatiaľ za predčasné, v každom prípade je presvedčená o potrebe zvolať stranícky snem, kde by si tieto otázky mali vyriešiť vo vnútornom kruhu. „S ohľadom na všetko, čo v strane prebehlo a prebieha, by bolo dobré, keby sme mali normálny snem strany a na tom sneme urobili riadnu legitimitu súčasnému alebo novému vedeniu,“ uviedla Kolíková.

 

„Tu nejde o nejaký boj medzi dvoma uhlami pohľadu, alebo medzi niečím konzervatívnym a liberálnym, ako to niekto prezentuje v médiách. Ľudia v strane, ktorí prezentujú nevyhnutnosť zvolania snemu, sú z pohľadu, či majú skôr konzervatívne, alebo liberálne hodnoty, zastúpení rovnako,“ povedala nám Kolíková.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak