Type to search

POLITIKA

Vládna koalícia sa ZNIČÍ aj sama: TAKTO sa Ficovi s Pellegrinim ešte nikdy nedarilo!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 02

Kolíková vs. Remišová, Matovič vs. Sulík, ale aj každý proti každému. Aj taký je súčasný stav v koalícii.


Ficovi sa prvýkrát od nástupu do výkonu opozície darí prinášať témy, ktoré voličov zaujímajú a dokonca im aspoň sčasti rozumejú. Minimálne vďaka nemu vedia, že sa na pôde SIS udialo mimoriadne zaujímavé stretnutie.

 

V každom prípade ako jediný zaznamenáva v prieskumoch posun nahor a celkovo sa zdá, že je v dobrej forme. Náhodné zoskupenie politikov pod vládou Eduarda Hegera sa však do súčasného stavu dostalo bez Ficovej pomoci – stačí, že má každý z ministrov a poslancov vlastný záujem, kope výhradne za seba a prípade aj za tých, s ktorými sa nehlasuje. Minulotýždňové „srdcové“ hlasovanie Kollárovej rodiny a náhodnej partičky Obyčajných s Ficom je jasným dôkazom toho, že sa niečo pokazilo.

 

Robert Fico každou tlačovou konferenciou porciuje čoraz viac informácií o stretnutí desiatich najmocnejších ľudí v krajine v snahe rozložiť vládnu koalíciu. Ide o jeho zatiaľ najsilnejšiu tému od začiatku nového volebného obdobia. Doterajšie vyvrcholenie prišlo v stredu, keď si počas schôdze parlamentu Fico dal s podporou poslancov OĽaNO a Sme rodina odhlasovať, aby do Národnej rady priviedli obvineného bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Fico si myslí, že keby Pčolinský za sprievodu eskorty do parlamentu prišiel, potvrdil by, že Čaputová, Kollár, Heger (predtým Matovič) rozohrali a hrajú spravodajskú hru s cieľom likvidovať hlavu za hlavou.

 

Peter Pellegrini tvrdí, že Boris Kollár čítal na neverejnej schôdzi správu, ktorá je dôkazom, že existuje konkrétna skupina prokurátorov a policajtov, ktorá ovplyvňuje vyšetrovanie známych káuz. Vraj sú na to aj svedkovia. Šéfka klubu SaS Anna Zemanová túto informáciu nepotvrdila ani nevyvrátia, povedala však, že padli závažné tvrdenia. Podľa Zemanovej správa SIS automaticky nespojila možné ovplyvňovanie vyšetrovaní s politickou objednávkou. Kollár tvrdí, že sa prezidentka, špeciálny a generálny prokurátor, ministerka spravodlivosti, policajný prezident a ďalší nerozprávali o Vladimírovi Pčolinskom ani o iných kauzách.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak