Type to search

POLITIKA

Rozohnený Pellegrini ROZDRVIL Mikulca: VYTIAHOL naňho tú najsilnejšiu zbraň!

Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini vyzval vo štvrtok ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) na okamžitý odchod z funkcie. Silové zložky na Slovensku sa totiž podľa ich názoru vymkli spod kontroly vlády a rozpútali medzi sebou otvorenú vojnu


Včerajšie zadržanie šéfa inšpekcie Policajného zboru podľa neho potvrdzuje podozrenia, že súčasná vládna garnitúra nemá záujem o dôkladné preverenie informácií SIS o existencii skupinky vyšetrovateľov a prokurátorov, konajúcej v rozpore so zákonmi, dôkazmi a spravodlivosťou.

 

Pellegrini tvrdí, že priamu politickú zodpovednosť za to nesie minister vnútra, ktorý by mal ihneď z funkcie odstúpiť. Jeho strana však nie je nespokojná, len s jedným ministrom. Pokúsia sa preto o vyslovenie nedôvery celej vláde.

 

„Politické nitky celého komplotu vedú podľa všetkého priamo k predsedovi OĽaNO Igorovi Matovičovi, ktorého kryje fiktívny premiér Eduard Heger. Preto HLAS navrhol vyslovenie nedôvery celej vláde a zbiera podpisy poslancov pod zvolanie príslušnej mimoriadnej schôdze. Napriek tomu je nevyhnutné, aby na post ministra vnútra okamžite zasadol človek, ktorý obnoví kontrolu nad silovými zložkami a bude zárukou dôkladného vyšetrenia podozrení smerujúcich k orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedol Pellegrini.

 

O odvolávaní ministra vnútra hovoril vo štvrtok aj líder Smeru-SD Robert Fico, ktorý avizoval, že jeho strana bude iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej navrhne odvolanie ministra vnútra Mikulca.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak