Type to search

POLITIKA

Fico sa neudržal a TVRDO útočí: Neuveríte, čo VYTIAHOL na ministra Mikulca!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 05

Robert Fico na piatkovej tlačovej besede počas svojej cesty na východ Slovenska avizoval, že v pondelok plánuje začať presadzovať návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Tento krok podporí aj Peter Pellegrini s jeho mimoparlamentnou stranou Hlas.


Predseda Smeru – SD zvolal počas svojej návštevy východu Slovenska tlačovú besedu, na ktorej oznámil, že plánuje navrhnúť odvolanie Romana Mikulca z postu ministra vnútra. Výzvu na odchod pritom rieši po tom, ako vo štvrtok zadržala NAKA šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa.

 

Robert Fico je podľa svojich slov presvedčený, že ide o snahu umlčať inšpekciu, ktorá prešetruje podozrenia v prípade správy SIS. Uviedol, že zatvorili “človeka, ktorý chcel hovoriť pravdu o obludnom zneužívaní trestného práva” a celý skutok označil ako zastrašovanie najhrubšieho zrna. Po príchode z východu plánuje zvolať vedenie strany a navrhnúť schôdzu na odvolanie ministra.

 

Rovnaký názor vyjadril na tlačovej besede aj líder mimoparlamentnej strany Hlas Peter Pellegrini, ktorý vyzval Mikulca k demisii. Zároveň Hlas požaduje aj odvolávanie premiéra SR Eduarda Hegera, čo odôvodňuje stratou vedenia nad silovými zložkami. Je tak pripravený podporiť Ficov návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak