Type to search

POLITIKA

Pčolinský má Mikulca v hrsti: Nervózny minister vnútra vie, že TOTO je jeho koniec!

Podpredseda hnutia Sme rodina a poslanec Národnej rady Peter Pčolinský v piatok na Facebooku komentoval rozhovor ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), v ktorom Mikulec tvrdí, že súčasnú situáciu v bezpečnostných zložkách osobne nevidí ako vojnu policajtov.


Ide o prípad väzobne stíhaného brata poslanca Pčolinského, bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Poslanec za Sme rodina reagoval v komentári na facebookovej stránke portálu Aktuality.sk na článok, ktorého názov znie: „Zaujímalo by ma, kto ukázal Petrovi Pčolinskému dôkazy zo SIS“.

 

Peter Pčolinský v komentári poslal odkaz ministrovi vnútra Mikulcovi: „Vážený pán minister, doteraz si tvrdil, že ide len o spravodajské informácie a zrazu sa pýtaš kto mi ukázal dôkazy zo SIS? Doteraz si tvrdil že žiadne nie sú… Ale odpoviem. Zo správy ktorú zaslala SIS do NR SR vyplýva že všetky tvrdenia v správe sú podložene zákonnými dôkazmi použiteľnými v trestnom konaní. Z toho logicky vyplýva že sú podložene buď odposluchmi, videami, fotkami alebo inými dôkazmi.

 

„Ja osobne som nič z toho nevidel, keďže prístup k týmto informáciám nemám. Ale rozumiem tvojej nervozite zo mňa a z mojich vyjadrení. Obaja vieme prečo…“ Napísal na sociálnej sieti Peter Pčolinský.

 

Peter Pčolinský sa už skôr vyjadril, že na utorkovej mimoriadnej schôdzi NR SR, ktorú na odvolávanie Mikulca zvolal opozičný Smer-SD, bude hlasovať za odvolanie ministra vnútra. Mikulec na to zareagoval s tým, že Peter Pčolinský je v tejto veci „v ťažkom konflikte záujmov“.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak