Type to search

POLITIKA

Čaputová pod paľbou! Sulík jej poslal TVRDÝ odkaz: Nabudúce nech si to odpustia!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 15

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) zvláda svoj rezort natoľko, aby ho SaS podporila na utorkovej (15. 6.) mimoriadnej schôdzi. Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.


Hneď v úvode sa ale Sulík rozodol prehovoriť aj na tému tajného strenutia na pôde SIS, ktorého sa okrem iných ľudí zúčastnila aj prezidentka Zuzana Čaputová. “Myslím si, že pani prezidentka, aj ďalší, ktorí sa tohto stretnutia na SIS zúčastnili, pochopili, že nabudúce si niečo také odpustia a že to nebolo najšťastnejšie,” upozornil minister hospodárstva.

 

“V bezpečnostných zložkách čistíme Augiášov chliev,” zhodnotil Sulík aktuálne dianie. Hovorí však, že situácia sa postupne zlepšuje. Rozpustiť SIS a postaviť ju nanovo považuje za naivnú predstavu. “Aj tak sa vám budu hlásiť tí istí ľudia,” argumentoval vicepremiér.

 

Poslanecký klub SaS stojí podľa neho za ministrom vnútra, otázniky vysvetlil. Postoj strany nezmenili ani dokumenty spochybňujúce Mikulca, ktoré tento týždeň prezentoval predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Hlasovaniu dvoch koaličných poslancov Petra a Adriany Pčolinských z hnutia Sme rodina za odvolanie ministra Sulík podľa svojich slov z ľudského hľadiska rozumie.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak