Type to search

SPRÁVY

Mikulec otvoril trinástu komnatu: TOTO je bolestivá pravda o smrti Lučanského!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 23

Minister vnútra Roman Mikulec nedávno čelil v parlamente odvolávaniu, pričom si musel vypočuť na svoju adresu množstvo obvinení zo strany opozičných poslancov. Mnohých však doslova paralyzoval, keď spomenul detaily jedného z posledných rozhovorov so zosnulým Milanom Lučanským.


Pri snahe odvolať ministra vnútra sa opozícia rozhodla využiť aj smrť policajného generála, ktorá bola klasifikovaná ako samovražda. Došlo na vážne obvinenia a špekulácie o vražde. Mikulec následne všetkých šokoval slovami, ktoré mu mal povedať samotný Lučanský. ,,Buď ma dajú dole oni alebo sa dám dole ja,“ citoval zosnulého policajného exprezidenta.

 

Tvrdenie šéfa rezortu vnútra nie je možné overiť, no vyvolalo búrlivé diskusie na pôde parlamentu i medzi médiami. Mnohí sa zamýšľali nad tým, prečo tak vážne vyjadrenie padlo až takmer pol roka po smrti Milana Lučanského. Člen strany OĽaNO mal uviesť, že nechcel ovplyvňovať vyšetrovanie jeho zranenia a následného úmrtia.

 

Dôležitou otázkou je tiež, či po rozhovore s Lučanským podnikol minister nejaké kroky. ,,Ja som sa ho ešte spýtal, tak som to chcel zľahčiť, že veď prečo by sa mal báť niečoho takého. Aj on povedal, že chceli od neho niektorí ľudia, aby robil veci, ktoré on nechce robiť… Ja som to nevnímal ako reálnu vec. Vo svetle tých skutočností, ktoré sa potom udiali aj sa dejú, tak jednoducho takto mi to on povedal. V tom momente to z mojej strany nebolo tak chápané, že by to bolo naozaj skutočné,“povedal Mikulec novinárom pred rokovaním vlády.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak