Type to search

SPRÁVY

Bral minister vnútra ÚPLATKY?! Neuveríte, čo VYTIAHLI na Mikulca: Zurian prehovoril!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 30

Podľa vyjadrení bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana kauzy spojené s predstaviteľmi súčasnej vládnej koalície (OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí) sa vyšetrujú inak, ako prípady podozrivých predstaviteľov a nominantov bývalej vládnej garnitúry.


Branislav Zurian nedávno čelil obvineniu, že mal vyzradiť utajované skutočnosti. Jeho kauza vyvrcholila tým, že mu pri policajnom zásahu v jeho byte v Poprade vylomili bezpečnostné dvere, no muži zákona Zuriana doma nenašli. Ten sa zdržiaval v zahraničí a tvrdil, že polícia o tom vie. V súčasnosti však bývalý riaditeľ NAKA nečelí stíhaniu, keďže to zastavila generálna prokuratúra konštatujúc, že stíhanie bolo nezákonné.

 

Zurian sa tento týždeň rozrozprával v médiách a spomenul aj údajnú korupciu, ktorá sa má týkať súčasného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Branislav Zurian v rozhovore pre týždenník Plus sedem dní uviedol, že orgány činné v trestnom konaní osem mesiacov nekonajú v trestnej veci, ktorá sa má týkať podozrenia z daňových trestných činov nominantov súčasnej vlády.

 

V súvislosti s Mikulcom sa mal vyjadriť bývalý riaditeľ sekcie daní na finančnej správe a dnes kajúcnik Daniel Čech, ktorý dostal šokujúco nízky podmienečný trest, že súčasný minister vnútra mal v minulosti zobrať úplatok za „nejaký IT systém“.

 

Zurian to opísal nasledovne: „Akosi ticho je aj v ďalšej veci. Dano Čech mi hovoril, že Mikulec vraj zobral niekoľko tisíc eur za nejaký IT systém, ešte keď pôsobil vo Vojenskom spravodajstve. Čechovi to vraj povedal Imrecze,“ povedal Branislav Zurian s tým, že informáciu oznámil vyšetrovateľovi.

„Treba pripomenúť, že Dano Čech je kajúcnik a kajúcnici musia hovoriť o každej im známej trestnej činnosti,“ upozornil Branislav Zurian. Hospodárske noviny uviedli, že Mikulec v ich rozhovore priznal, že sa počas svojho pôsobenia vo vojenskej tajnej službe stretol s exprezidentom finančnej správy Františkom Imreczem. Ten je dnes väzobne stíhaný kvôli údajným machináciám pri verejnom obstarávaní.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak