Type to search

SPRÁVY

HRÔZOSTRAŠNÉ slová o smrti Lučanského: TAKTO sa mali z tragickej nehody tešiť policajti!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 03

Podľa vyjadrení bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana kauzy spojené s predstaviteľmi súčasnej vládnej koalície (OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí) sa vyšetrujú inak, ako prípady podozrivých predstaviteľov a nominantov bývalej vládnej garnitúry. 


Bývalý riaditeľ NAKA v rozhovore potvrdil, že bol priateľom zosnulého bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského. Ten zomrel v decembri minulého roka v kolúznej väzbe. Vyšetrovanie prípadu stále pokračuje. Kontrolná komisia zriadená ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou ale už skonštatovala, že Lučanský si siahol na život sám.

 

Uviedol, že nevie aké dôkazy mali vyšetrovatelia proti Lučanskému obvinenému v kauze Judáš. „Neviem nič. Neviem, aké dôkazy majú proti nemu. Neviem to zhodnotiť. Keď ho chceli zatknúť, volal mi z Chorvátska. Povedal som mu, aby sa vrátil na Slovensko a bojoval. Možno dnes by som mu už povedal iné, ale vtedy som mu radil, aby sa vrátil,“ priznal.

 

Lučanský mal vtedy Zurianovi do telefónu povedať: „Dúfam, že aspoň ty mi veríš, že to nie je pravda.“ Zurian teraz pre Plus sedem dní uviedol: „Ja tomu fakt neverím ani dnes. Každý robí chyby, ale tomuto neverím. Naposledy som Milana videl, keď sa prišiel prihlásiť. Bol v modrej košeli. Na chodbe sme si spolu ťukli zovretými päsťami. Odvtedy sme už nemali žiadny kontakt,” povedal Branislav Zurian.

 

Podľa Hospodárskych novín Zurian disponoval screenshotom obrazovky z aplikácie WhatsApp. Písalo sa tam o tom, ako si policajti, ktorí robili na Lučanského prípade posielajú správu o jeho smrti. Bolo tam samé – Yes! Yes! Palec hore. Tešili sa, oslavovali. To bolo strašné. To bolo strašné.

 

Zurian ďalej uviedol, že keď bol generál Lučanský v kóme, mal telefonát od jeho Lučanského matky. „Všetko kládla za vinu mne. Bol to veľmi ťažký rozhovor,“ priznal s odstupom času.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak