Type to search

POLITIKA

Ficovi a Kaliňákovi sa sťahuje slučka pod krkom: TAKTO sa mali nadobro ZBAVIŤ Kisku!

Edita Silna
Edita Silna júl 05

O cielenom vyšetrovaní exprezidenta Andreja Kisku pre daňové priznania firmy KTAG vypovedá ďalší funkcionár z čias Smeru. S políciou začal spolupracovať bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, ktorý je stíhaný pre podozrenie z korupcie a manipulácie tendrov.


Vyšetrovateľom podľa servera Aktuality.sk porozprával aj o utajenom stretnutí na úrade vlády, keď bol premiérom šéf Smeru Robert Fico. Imrecze vypovedá, že schôdzku zvolal bývalý minister vnútra Robert Kaliňák a na stretnutí bol aj Fico, policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha Norbert Bödör.

 

Na Kaliňákovu žiadosť mal Imrecze zobrať so sebou na stretnutie aj Ľudovíta Makóa, vtedajšieho šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy. Na schôdzke riešili spoločnosť KTAG a financovanie prezidentskej kampane Andreja Kisku.

 

Fico sa mal vyjadriť, že Kiska pri financovaní kampane porušil zákon. „A že chce detailnejšie pochopiť, v čom ten daňový delikt spočíva,“ opísal Imrecze. Makó mal pritom na stretnutí vytiahnuť schému „daňového deliktu spoločnosti KTAG vrátane subdodávateľských firiem na prezidentskú kampaň“. Po Ficovom telefonáte mal prísť na úrad vlády aj vtedajší minister financií Peter Kažimír.

 

Následne vraj Fico vydal Kažimírovi pokyn, aby jeho ministerstvo vypracovalo správu o nezrovnalostiach vo financovaní Kiskovej prezidentskej kampane. Zo stretnutia potom odišiel. Exminister financií a súčasný šéf Národnej banky Slovenska takéto stretnutie podľa aktuality.sk popiera. Smer na otázky o stretnutí ani na podozrenia z riadenia vyšetrovania neodpovedal.

 

Cielene vyšetrovanie Kisku vo svojich výpovediach spomína bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernard Slobodník, i kajúcnik Makó. Aj bývalý šéf daňových kriminalistov hovorí o stretnutí na úrade vlády, na ktorom boli Fico, Kaliňák, Kažimír aj Imrecze.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak