Type to search

POLITIKA

Imrecze začal spievať: Neuveríte, čo VYTIAHOL na Kaliňáka! TOTO je len začiatok

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 06

František Imrecze, ktorý je obvinený v kauze Mýtnik, sa najnovšie rozrozprával aj o tom, ako mal prísť v priebehu pár rokov k miliónu eur. K úplatku mu mal pritom dopomôcť exminister vnútra Robert Kaliňák, ktorý ho poslal za oligarchom Jozefom Brhelom.


Exšéf Finančnej správy Imrecze je aktuálne obvinený v kauze Mýtnik, no rozhodol sa spolupracovať s políciou a na verejnosť sa dostali viaceré jeho výpovede. Po tom, čo opísal tajné stretnutie vo Ficovej kancelárií, prehovoril o svojom úplatku, ktorý sa za roky vyšplhal na neuveriteľnú sumu milión eur. Po príchode na novú pracovnú pozíciu sa ho mal totiž Robert Kaliňák opýtať na platové pomery.

 

Následne mal Imreczeho poslať za známym oligarchom: “Kaliňák ma poslal za Jozefom Brhelom a povedal, že si mám skúsiť dohodnúť kompenzáciu mzdy v hodnote 200-tisíc ročne,“ uviedol podľa Plusky so slovami, že tieto peniaze mu boli vyplácané raz ročne v období rokov 2013 až 2017. Kaliňák túto výpoveď označil za nepravdivú: “Informáciu, o ktorej hovoríte, považujem za absolútne novú a ešte k tomu aj nepravdivú,” zareagoval.

 

Na nové odhalenia zareagoval aj Igor Matovič, ktorý na sociálnej sieti podotkol, že ide o “osobného priateľa Fica a Pellegriniho”. Po tom, čo zrekapituloval hlavné časti výpovede Imreczeho o tom, ako sa mal cez Kaliňáka dostať k obrovským úplatkom, dodal len jedinú vetu: “… ďalšie priame svedectvo o tom, ako mafia ovládla štát,” napísal minister financií.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak