Type to search

POLITIKA

Rozzúrený Matovič VYTIAHOL na Čaputovú najsilnejšiu zbraň: TAKTO ste ho ešte nevideli!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 07

Líder koaličného hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič odsúdil konanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej ohľadom navrhovaného referenda o predčasných voľbách.



Na sociálnej sieti uviedol, že okradla ľudí o právo vyjadriť sa. Hlava štátu sa pre referendovú otázku obrátila na Ústavný súd SR, ktorý ju v stredu označil za protiústavnú.

Nie som za predčasné voľby, ale som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke, bez ohľadu na to, či sa nám to páči alebo nie,” skonštatoval Matovič. Líder OĽANO označil Čaputovej konanie za “zlomyseľné”. “Ak by podpisy za konanie referenda vyzbierala jej progresívna skupinka, ani by ju len nenapadlo dávať možnosť Ústavnému súdu referendum zablokovať. Tvrdila by, že predsa ľudia majú právo vyjadriť svoj názor a ona má právo vyhlásiť referendum aj bez posúdenia Ústavným súdom,” myslí si Matovič.

 

Petíciu za referendum o predčasných voľbách podporilo viac ako 585.000 ľudí. Otázkou referenda malo byť: „Súhlasíte s tým, aby sa skrátilo VIII. volebné obdobie Národnej rady Slovenskej republiky tak, aby sa voľby do Národnej rady SR vykonali do 180 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov tohto referenda?“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak