Type to search

SPRÁVY

Rozzúrený Kaliňák vracia úder: TENTO človek má na svedomí smrť Lučanského!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 11

Minister vnútra Roman Mikulec (49) povedal pred poslancami parlamentu slová, ktoré budú v spoločnosti rezonovať ešte veľmi dlho. Policajný exprezident generál Milan Lučanský († 51) mu vraj pri odchode z funkcie naznačil, že spácha samovraždu. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (50) však všetko vidí inak!


Lučanský odišiel z funkcie policajného prezidenta k 1. septembru minulého roka. „Mikulca vnímam ako korektného človeka, ale neuznávam ho ako ministra vnútra. Naše pohľady na ďalší chod polície sú rozdielne,“ povedal vtedy Lučanský. Mikulec tvrdí, že v osobnom rozhovore pred odchodom mu nebohý generál povedal zarážajúce slová: „Čo si myslíte, pán minister, čo sa stane, keď odídem? Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja.“ Mikulec však nekonkretizoval, kto sú „oni“.

 

Nie je zrejmé, či tieto závažné slová policajného exprezidenta Mikulec podstúpil vyšetrovateľom, aby Lučanského ochránili. Blízky spolupracovník nebohého policajného exprezidenta Robert Kaliňák má na nedávne ministrove slová jasný názor. „Kedy Mikulec vlastne povedal pravdu?“ pýta sa s tým, že k rozhovoru medzi ministrom a Lučanským sa nevie vyjadriť. Dodáva, že Mikulcovi sa podľa neho nedá veriť, ani keď sa predstaví.

 

Exminister zdôrazňuje, že Lučanský odchádzal zo svojho postu hlavne preto, že nechcel byť súčasťou spolitizovanej polície. „Všetkých, ktorí nesúhlasili s touto orientáciou polície, postupne pozatvárali. To znamená policajného exprezidenta, šéfov NAKA, policajnej inšpekcie, SIS-ky. Koľko treba dôkazov, koľko ľudí musí ešte umrieť, aby niektorí pochopili, že títo ľudia nevedia nič robiť?“ položil Kaliňák ďalšiu otázku. Podľa exministra je súčasná situácia v slovenských policajných zložkách veľká politická objednávka a súčasťou tohto systému je aj Mikulec. Čiže akokoľvek sa bude brániť, je evidentné, že všetci títo ľudia, ktorí sa na tom podieľajú, majú na svedomí aj smrť Milana Lučanského,“ myslí si Kaliňák.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak