Type to search

POLITIKA

Remišová popustila uzdu: “Fica poháňa už len strach!” TOTO mu chrstla do tváre

Edita Silna
Edita Silna júl 14

Ministerka investícií Veronika Remišová (45) sa rozohnila! Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico (56) sa dnes stretol so Stálym zastúpením Európskej komisie na Slovensku. Rozprávali sa aj o rozvrate právneho štátu. Práve na túto schôdzku nahnevane zareagovala ministerka Remišová s ostrým vyjadrením.


Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o režime na hraniciach, ktorá umožní očkovaným vyhnúť sa karanténe po návrate na Slovensko, a deštrukcia právneho štátu boli témami stretnutia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica so Stálym zastúpením Európskej komisie (EK) na Slovensku. Fico o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii.

 

Fico tvrdí, že stálemu zastúpeniu EK poskytol relevantné informácie o deštrukcii právneho štátu, konkrétne, ako orgány činné v trestnom konaní nakladajú s udavačmi. Verí, že v súvislosti s tým, čo povedal, sa urýchlene stretne s podpredsedníčkou EK pre hodnoty a transparentnosť Věrou Jourovou. “Čakám na definitívny dátum stretnutia, kde budeme môcť hovoriť do väčších detailov,” podotkol.

 

Podľa Fica musí platiť základná zásada zakotvená v judikatúre európskeho práva. Hovorí, že orgány činné v trestnom konaní (OČTK) nemôžu stavať na výpovedi niekoho, kto je obvinený zo závažnej trestnej činnosti. Konštatuje, že ľuďom, akým je kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, nemožno pri výpovediach dôverovať, pretože na jednej strane prejavuje záujem spolupracovať s OČTK, ale na druhej strane zamlčiava podstatnú časť svojej trestnej činnosti.

 

V reakcii na niektoré z Ficových vyjadrení uverejnila prostredníctvom sociálnej siete šokujúci príspevok Veronika Remišová. “Roberta Fica poháňa už len strach.” Celý príspevok Veroniky Remišovej nájdete na jej facebookovom profile.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak