Type to search

POLITIKA

Kaliňákovi došla trpezlivosť: “Matovič má svojho Kočnera!” Zastrašovanie a vydieranie?!

Aj Matovičova vláda má už dnes svojho Kočnera. Celebritu, ktorá chodí po slobode, rozdáva rozhovory, a všetko vie. A pritom už mal dávno sedieť vo väzení. Takto na sociálnej sieti opísal osobu Ľudovíta Makóa mladý podpredseda strany Smer-SD Erik Kaliňák


Ľudovít Makó je podľa Kaliňáka človek, ktorý sa nikdy nemal dostať do štátnej správy. A už vôbec nemal byť menovaný do takých dôležitých funkcií, aké zastával. Osoba riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy SR by mala byť zárukou toho, že dane, ktoré platia občania, skončia v kvalitných verejných službách, a nie v rukách podvodníkov. Makó sa však namiesto toho stal „mozgom skupiny,“ ktorá zneužívala štátnu moc voči podnikateľom.

 

Vydierali, zastrašovali, korumpovali a vypaľovali. Trestné činy ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, pranie špinavých peňazí, nebezpečné vyhrážanie, zneužívanie právomoci verejného činiteľa, korupcia a daňová trestná činnosť vo výške 18 miliónov eur. Áno, takýto profil má dnes človek, na ktorom postavil svoju spravodlivosť Igor Matovič a jeho politický nominant na špeciálnej prokuratúre, Daniel Lipšic,“ kritizuje Kaliňák.

 

Namiesto toho, aby po týchto obvineniach Matovič ukázal tú svoju nekompromisnú spravodlivosť a exemplárne potrestanie kriminálnika, o ktorom roky hovoril, Makóvi radšej podal mu pomocnú ruku. Urobil z capa záhradníka a Makó sa úspešne uplatnil v Slovenskej informačnej službe. Aby toho nebolo málo, Matovič SIS-ke ešte navýšil rozpočet o 20 miliónov eur.

 

Prestup drahý ako v Lige majtrov. No Makó začal podávať hviezdne výkony. Vypovedá že všade bol, o všetkom vedel a samozrejme, všetci brali úplatky práve od neho. V právnom štáte by to bolo neudržateľné, ale na politický marketing OĽANO postačujúce až-až,“ hnevá sa Kaliňák.

 

Z kriminálnika tak urobili celebritu, ktorá novinárom rozdáva rozhovory, plní titulky novín a v niektorých médiách je vykresľovaný ako anjel spravodlivosti. Podľa Kaliňáka je toto už fakt absurdné.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak