Type to search

POLITIKA

Lišiacky ťah predsedu parlamentu: Takto Boris Kollár ZRADIL Slovákov!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 25

Parlament schválil zákon, ktorý prinesie výhody zaočkovaným. Nakoniec zaň zahlasovalo aj hnutie Borisa Kollára s menšímy ústupkami. Kotlebovci pritom prednedávnom prepadli Kollárovcov na tlačovke, kde im vykričali, že oklamali národ, pretože zahlasujú za zákon, ktorý rozdeľuje ľudí.


Súčasťou nového schváleného systému majú byť výhody pre zaočkovaných. Tí budú mať prístup do obchodných, reštauračných prevádzok či na športoviská, kultúrne podujatia alebo do kostolov, aj v prípade sprísnenia pandemických opatrení.

 

Na rozdiel od nezaočkovaných, ktorí ale budú mať podobné práva, sa nemusia testovať. Nezaočkovaní sa budú musieť testovať minimálne antigénnymi testami v prípade zhoršenia situácie v práci, škole. Testy ale budú zadarmo.

 

Rovnako nezaočkovaných čaká testovanie na kultúrne či športové podujatia, ale aj v obchodných prevádzkach, s výnimkou prevádzok ako potraviny, drogéria, lekáreň či iné služby potrebné pre splnenie základných životných podmienok. Okrem špecificky spomínaných prevádzok si budú musieť antigénne testy v hodnote 5 eur zaplatiť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak