Type to search

SPRÁVY

Vláda sa ROZHODLA: Slovákov rozdelila na dve kategórie! TOTO všetko sa zmení

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 25

Otázka delenia národa medzi zaočkovaných a nezaočkovaných je podľa vlády SR zodpovedaná. Všetci ľudia bez ohľadu na vakcináciu by mali mať rovnaký prístup k službám aj do obchodov, vstupu do práce či pri navštevovaní školských zariadení. Ako sa budú títo ľudia rozlišovať a čo to bude v praxi znamenať, ozrejmil minister práce Milan Krajniak. 


Na tlačovej konferencií v sobotu 24. júla bolo ozrejmené stanovisko vlády voči deleniu národa na dva tábory: “Pri chodení do práce, pri návšteve škôl, pri návšteve obchodov sa nebudú platiť žiadne poplatky za urobenie antigénových testov v prípade, ak ich bude potrebné urobiť,” povedal minister práce.

 

Antigénové testy zdarma budú takisto poskytované aj pendlerom, ktorí budú prekračovať hranice v čase, kedy budú negatívne výsledky vyžadované štátom na základe zhoršenej pandemickej situácie. MOM-ky budú k dispozícií priamo na hraniciach Slovenskej republiky.

 

Nezaočkovaní ľudia by tak nemali platiť žiadne poplatky pri testovaní a vláda tak hodnotí, že rozdeľovanie obyvateľov na dve skupiny je otázkou minulosti. Každý nezaočkovaný občan tak bude mať rovnaké práva ako tí, ktorí vakcináciou prešli a miera testovania bude závisieť od aktuálnej pandemickej situácie.

 

Testovanie pre nezaočkovaných budú vykonávať priamo zamestnávatelia a prevádzkari škôl. Do obchodov by ani na základe príchodu tretej vlny pandémie testy nemali byť potrebné pre žiadnu skupinu občanov.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak