Type to search

POLITIKA

Lengvarský POTOPIL Matoviča: “Klame!” TAKTO expremiér oklamal celé Slovensko!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 27

Igor Matovič sa prednedávnom sťažoval, že napriek jeho snahe prihlásiť sa na očkovanie ruskou vakcínou Sputnik sa mu nepodarilo termín získať. O tejto informácií z úst ministra financii prehovoril minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý uviedol, aká je pravda.


Igor Matovič sa od začiatku zasadzoval za prevoz ruskej vakcíny Sputnik na Slovensko, a to aj napriek tomu, že látka nebola registrovaná v Európskej liekovej agentúre. Napokon sa rozhodol, že aj ona sám sa demonštratívne nechá zaočkovať práve s ruskou látkou a podľa svojich slov sa prihlásil cez aplikáciu ministerstva zdravotníctva.

 

Ako ale neskôr 21. júla uviedol, termín očkovania zatiaľ neobdržal. K tejto záhade sa len nedávno pre denník Postoj vyjadril súčasný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ten na otázku, či naozaj Matovič nedostal termín očkovania, odpovedal jednoznačne.

 

Nie je to pravda. Dostal ho,“ uviedol so slovami, že práve spomínaného 21. júla termín dostal. “Dal som si to preveriť. Odoslanie termínu z NCZI bolo už ráno,“ odvetil minister. Je tak otázne, prečo expremiér tvrdil, že termín stále nemá: “Možno si len neprečítal správu, nechcem sa do toho viac miešať,“ uvažuje Lengvarský.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak