Type to search

POLITIKA

Eštok rozmetal Matoviča! “Jeho spolužiak a prisluhovač dostane miesto trestu odmenu!” 

Včera portál Topky informoval o tom, že obvinený Michal Suchoba si užíva slobodu a chodí po akciách v zahraničí. Na správu zareagoval poslanec NR SR a člen mimoparlamentnej strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok, ktorý si nedával servítku pred ústa a vyjadril svoje rozhorčenie nad tým, že tento človek ešte stále nie je za mrežami. 

Matovičov zločinec Suchoba si už vyberá nové Ferrari – týmito slovami začína príspevok, ktorý Šutaj Eštok zverejnil na sociálnej sieti. Ďalej pripomína, že obvinený podnikateľ je spolužiakom bývalého premiéra Igora Matoviča z vysokej školy. Člen Hlasu-SD sa rozhorčuje nad tým, že zatiaľ čo ostatným obvineným v kauze Mýtnik III policajné komando rozkoplo skoro ráno dvere, Suchoba si užíva privilégiá. “Ako jedinému mu bolo umožnené vypovedať telemostom z Dubaja, kde si užíva nepredstaviteľný luxus. Potom sa láskavo vrátil vypovedať aj na Slovensko, ale dal si podmienku, že sa naďalej môže voľne pohybovať, robiť kšefty a lietať si po svete,” píše.
Eštokove slová potvrdzuje fakt, že Suchoba sa pred pár dňami zúčastnilpredstavenia nového modelu luxusnej automobilovej značky v metropole našich západných susedov. “Michal Suchoba nie je kajúcnik, ale zločinec. Je podozrivý, že okrádal štát o milióny eur na podvodoch s DPH a sám tieto podvody vymýšľal a organizoval. Ale je to Matovičov spolužiak a ochotný prisluhovač, tak ho namiesto trestu čaká odmena,” dodal poslanec.
Michal Suchoba je spolu s ďalšími ôsmimi osobami obvinený v kauze Mýtnik III. zo zločinu prijímania úplatku. Okrem toho sa mal objaviť aj v Kočnerovej Threeme ako človek, ktorý vybavuje “všimné” pre daniarov. Bol na neho vydaný medzinárodný zatykač, no Interpol ho po pár dňoch vypátral. Nakoniec sa Suchoba sám vrátil zo Spojených arabských emirátov na Slovensko.
sk_SKSlovak
sk_SKSlovak