Type to search

DOMÁCE

Na výhru v plnej výške zabudnite! Očkovacia lotéria má ďalší ZÁKERNÝ háčik!

Ministerstvo financií na začiatku augusta oficiálne spustilo očkovaciu lotériu. Slováci tak čoskoro dostanú možnosť vyhrať očkovaciu prémiu alebo sprostredkovateľský bonus. Podľa Igora Matoviča sa verejná súťaž stala mimoriadne obľúbenou ešte pred prvým žrebovaním.

Do losovania o očkovaciu prémiu sa zaregistrovalo viac ako 500-tisíc ľudí, no ide iba o štvrtinu všetkých zaočkovaných Slovákov. Zapojilo sa 52 % mužov a 48 % žien, pričom najväčší počet súťažiacich je vo veku 40 až 49 rokov. ,,Seniorov starších ako 65 rokov je doteraz prihlásených takmer 85.000, čo je 16,8 % zo všetkých registrovaných ľudí. Zaujímavosťou je, že už štvrtý deň po spustení dominovali registráciám práve seniori starší ako 65 rokov, a tí prevažujú až dodnes,” uviedol rezort financií.

Podľa zákona o dani z príjmov sú výhry v lotériách, stávkach a iných hrách oslobodené od dane v plnej výške. To však neplatí v prípade výhry v očkovacej lotérií. Všetky výhry nad 350 eur podliehajú zdaneniu. Ak aj náhodou vyhráte, suma bude vyplatená na váš účet do 30 dní, no peniaze už budú vyplácané po zdanení, teda s 19 %-nou sadzbou. 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak