Type to search

POLITIKA

NEČAKANÁ facka pre Romana Mikulca! Vo funkcii ministra by mal SKONČIŤ!

Po tom, čo sa na prvý pokus včera nepodarilo ani len otvoriť mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa mal odvolávať šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (49), sa o to poslanci NR SR pokúsia dnes. Nezaháľa však ani samotný minister, ktorému zrejme pretiekol pohár trpezlivosti s jedným z jeho úhlavných nepriateľov Robertom Ficom (56).

V pondelok bola na programe Národnej rady SR mimoriadna schôdza na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca, ktorú iniciovala opozícia. V rokovacej sále však ani na druhý pokus nebol dostatok poslancov a tak pokus o jeho odvolávanie pokračuje dnes. Situácia v parlamente nastala pár hodín po tom, ako Mikulec doslova vyrazil dych svojím príspevkom na sociálnej sieti. V ňom totiž informoval, že na predsedu Smer-SD Roberta Fica podáva trestné oznámenie za ohováranie. V texte na internete dodal, že bývalý premiér údajne plánuje vyrukovať so „zaručenou” informáciou, že júlový zásah Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) v NAKA bol prerušený z dôvodu, že Mikulec mal byť na mieste, kde plánovali zasahovať.

V prípade otvorenia schôdze to Mikulec nebude mať úplne ľahké. Ako je totiž dobre známe, nemá podporu predsedu poslaneckého klubu Sme rodina Petra Pčolinského, ktorý vyjadril aj nesúhlas so zablokovaním včerajšej schôdze. Sme rodina bola za to, aby sa schôdza otvorila, tvrdí. Peter Pellegrini v tejto súvislosti vyzval koalíciu, aby prestala robiť obštrukcie pri odvolávaní Mikulca. Súčasne vyzval predsedu parlamentu Borisa Kollára, aby nezvolal žiadnu inú schôdzu, kým sa ministrovo odvolanie neprerokuje.

Líder Hlasu-SD na Mikulca apeloval, aby sám z funkcie odišiel, ten však včera zdôraznil, že odstúpiť nemieni. Odmieta, že by rezort nezvládal, ako tvrdí opozícia. Ako uviedol, pokusov o odvolávanie sa nebojí, no obvinenia na svoju adresu považuje za konšpirácie. Na situáciu okolo Mikulca odpovedal aj politológ Radoslava Štefančík. “Mikulec je slabým článkom vo vláde Eduarda Hegera. V minulosti pôsobil v silových zložkách a tak by mohol byť v niektorých prípadoch zaujatý. Celej koalícii by prospelo, keby Mikulec odstúpil zo svojho postu.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak