Type to search

POLITIKA

Štvorkoalícia TESNE pred rozpadom! VIDEO Matovič poslal Kollárovi jasný odkaz

Vládna koalícia si očividne prechádza ďalšou komplikovanou situáciou po jarnej vládnej kríze. Tentokrát hrá prvé husle predseda Sme rodina Boris Kollár.

Vyhráža sa dokonca odchodom, no vyzerá to tak, že predsedu OĽaNO Igora Matoviča týmto neodstrašil a ten predsedovi parlamentu opäť posiela štipľavé odkazy, a to priamo z vlády!

Situácia sa po začiatku týždňa neupokojuje, ale skôr naopak. Dnes očividný a ďalší nesúhlas s prioritami vlády opakovane vyjadril pred rokovaním vlády minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Ten pritom neadresuje kritické komentáre ku Kollárovi prvýkrát, pretože to urobil už cez víkend. “Pevne verím, že spravodlivosť je silnejšia ako matematika. Je to kľúčová chvíľa pre Slovensko a musíme sa rozhodnúť ktorou cestou chceme ísť. My chceme, aby zákon platil pre každého rovnako,” hovorí Matovič, ktorý si nemyslí, že téma exekučnej amnestie a nájomných bytov je práve teraz na programe dňa.

Vzápätí sa priamo začal venovať téme toľko skloňovaných nájomných bytov a exekučnej amnesite, ktorú v týchto dňoch rieši Kollár. “Debata o nájomných bytoch a exekučnej amnestii je skôr snaha ísť preč od podstaty,” stavia sa na odpor Matovič. Ten dokonca vyhlásil, že teraz nie je možné ľuďom zalepiť oči bytmi a amnestiou, keď táto koalícia vznikla na inom základe.

“Musíme si vybrať, ktorou cestou chceme ísť. Či chceme ľuďom zalepovať oči dôchodkami, nájomnými bytmi, exekučnou amnestiou alebo chceme splniť to základné, čo sme ľuďom sľúbili, a to je spravodlivosť pre každého rovnako,” kritizuje Matovič.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak