Type to search

POLITIKA

MIMORIADNE: Mikulca rozhodili odposluchy, podľa ktorých mal dirigovať vyšetrovateľov!

Edita Silna
Edita Silna sep 24
Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) nevie nič o nahrávkach, ktoré by ho mali diskreditovať v tom, že by sa mal podieľať na manipulovaní trestných konaní spolu s vyšetrovateľmi. 
Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič uviedol, že ak existujú nejaké nahrávky, tak to znamená, že ľudia z policajnej inšpekcie vynášajú a manipulujú s nezávislosťou vyšetrovania.
Odposluchy v parlamente prečítal opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas).

“Pán minister veľmi nervózne vystúpenie ale nečudujem sa, koniec koncov o sebe ste nepovedali nič ani o tých dôvodoch prečo vás tu odvolávame, tak ja sa teda k tomu vrátim a pár citácií z tých odposluchov, ktoré sú uvedené v obvinení tej čurillovskej mafie ako ju nazval predseda parlamentu Boris Kollár, ktorú riadite vy, Lipšic a Matovič. Takže teda budem citovať.

Čurilla sa pýta: Čo minister? – vy, pán Mikulec.

Neznámy muž odpovedá: Dobre, ide za ním riaditeľ úradu inšpekčnej služby a idú vymyslieť, či sa im podarí zastaviť tú pani – Santusovú, a že máme robiť.

Čurilla so smiechom: Keď nie, nech dá echo a my ju zastavíme do pi…

Ďalej, nestotožnený muž, citujem: Kokos dneska už neviem či ste registrovali, ale nám hovorí minister – vy, Mikulec, že ich treba zastaviť. 

No a ešte čerešnička na torte Peter Schölz – váš zadržaný šéf inšpekčnej šlužby: Mám s ňou pekne točiť.

Ďurka – jeden z členov čurillovskej mafie, vyšetrovateľ – sa ho pýta: Čo? 

Schölz – šéf inšpekcie: Že ju mám pekne točiť, tak slušne.

Ďurka: Povedal kto? Tak bolo povedané?

Schölz mu odpovedá: Tak bolo povedané, máme získavať čas.

Tak ste im povedali takto, pán minister?” pýta sa Eštok.

“Iba po tomto, čo sme si teraz vypočuli ste už mali mať dávno zbalené kufre, alebo sa prihlásiť na polícii. Vy ako prvý a potom vaši ďalší kumpáni – Igor Matovič a Daniel Lipšic. Tak by to malo byť, keď Slovensko má byť právny štát,” zakončil.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak