Type to search

POLITIKA

HORÚCE informácie z radov polície! Draxler: “Kruh okolo oboch bývalých premiérov sa zúži.” 

Edita Silna
Edita Silna okt 05
Na Slovensko prišla jeseň. Tá v kalendári, i tá politická. Kým tá astronomická má presné časové ohraničenie a je zvyčajne premenlivá, tú politickú pravdepodobne čakajú ťažké sivé mraky a skôr chmúrna nálada. Bývalý minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler upozorňuje na nadchádzajúce problémy v spoločnosti.
Podľa informácií, ktoré má mať Draxler k dispozícii, sa chystá ďalšia vlna zatýkania. „Z informácií, ktoré sa šíria z policajných kruhov, začína byť jasné, že v relatívne blízkom čase sa objavia ďalšie obvinenia voči prominentom. Kruh okolo oboch bývalých premiérov sa trochu zúži. Ťažko povedať, kedy to prebehne, možno budúci mesiac, možno až ku koncu roka, ale čakajú nás ďalšie drámy,“ informoval Draxler.

Podľa neho to však nie sú dobré správy ani šťastné riešenie, keď sa okolo bývalých vysokých politických špičiek začnú „točiť putá“. Je však potrebné sa na túto situáciu pripraviť a rátať s ňou.

„Ak k tomu dôjde, bude to výrazné oslabenie celkovej opozície voči vláde (akokoľvek skalní seba a iných presviedčajú, že oni svojím lídrom veria, veľa voličov to zviklá). Vládna moc s tým aj ráta, potrebujú posilniť príbeh o tom, ako “zbavili Slovensko mafie” (a vedia, že veľa ľudí kvituje, ak sa proste niekto zavrie),“ myslí si exminister.

Ak by sme sa chceli tomuto scenáru vyhnúť, budú podľa neho potrebné 3 veci.

1. Bude treba počúvať viac apolitických osobností. Draxler síce pripúšťa, že odborníci nemajú v spoločnosti veľký vplyv, ale je to v konečnom dôsledku veľká strata. „Koho zaujímajú špičkoví medzinárodní vedci. To keby Plačková niečo povedala… . Ale napriek tomu treba front osobností vytvoriť a musí ich byť veľa,“ apeluje exminister.

2. Zapojiť do protestov ďalšie skupiny ľudí, čo však bude veľmi náročné. Ľudia sa totiž podľa Draxlera uzatvorili do vlastných bublín a to aj v rámci politického diania. Opozícia síce robí protesty, ale skôr reaguje len na aktuálne dianie súvisiace s opatreniami a očkovaním. Zapájajú sa tak priaznivci konkrétnych politických strán, no zvyšok spoločnosti sa im tak ešte viac vzďaľuje.

3.  Je potrebné rozvíjať novú víziu rozvoja Slovenska a úlohou médií i osobností bude reflektovať na ňu. V tomto ohľade sa potenciál opozície už vyčerpal.

„Ak sa na všetkých týchto frontoch začnú veci hýbať, je šanca, že sa víziu lepšieho, sebavedomejšieho Slovenska podarí zachrániť. Slovenska, kde sa bude žiť aj kvôli vyšším hodnotám, ako len, koľko zarobiť a čo si večer kúpiť v potravinách a cez víkend v iných obchodoch. … Len treba poraziť letargiu a v politike začať konečne upratovať,“ zdôraznil na záver exminister Draxler.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak