Type to search

POLITIKA

Počiatek má dôvod sa báť! Jeho údajná villa v Cannes sa ocitla v hľadáčiku POLÍCIE!

Vila v Cannes bývalého ministra dopravy Jána Počiatka vzbudila pred parlamentnými voľbami mnoho vášní. Vtedajší opoziční poslanci na čele s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom vycestovali do Francúzska, aby verejnosti ukázali nadštandardné Počiatkove bývanie. Podľa nich je vraj vila kvôli údajným “zlodejinám” strany Smer majetkom slovenského štátu!

Minister financií Igor Matovič spolu s poslancom z rozpadajúcej sa strany Za ľudí Jurajom Šeligom sa dnes k už pomaly zabudnutej otázke vracajú. Tentokrát o nej budú informovať zo Slovenska. „Prišli sme sem preto, lebo sme sa dozvedeli, že Počiatek si tu kúpil lukratívnu vilu v najlepšej štvrti v Cannes. Na ulici, kde domy stoja 20, 30, 100 miliónov eur,“povedal na videu z Cannes Matovič v predvolebnom období.

Neskôr Transparency International Slovensko (TIS) prišlo s informáciou, koľko Počiatek za vilu naozaj zaplatil. „V novembri 2018 kúpil vilu v Cannes za 3,2 milióna eur. Má 9 izieb a 379 metrov štvorcových, plus pozemky v rozlohe 1263 m2,“ informovala TIS. Podľa nich je ale nejasné, či Počiatek, ktorý vo svojej funkcii bez ujmy prežil aj kauzu Lemikon, ktorá nás stála 12 miliónov eur, mal dostatok legálnych peňazí na nákup vily.

„Po voľbách sme čakali, že slovenská prokuratúra začne v tejto veci konať. Do dnešného dňa nemáme informácie, že by slovenské orgány akokoľvek konali,“ povedal Šeliga s tým, že takúto aktivitu nezaregistrovali. Koaliční poslanci si vraj preto pozbierali informácie z verejne dostupných zdrojov a informovali francúzsku stranu, aby podozrenia o nelegálne nadobudnutom majetku preverila. Pred pár dňami vraj prišla našim politikom informácia, že francúzske orgány začali preverovať majetky Jána Počiatka. Vzhľadom na citlivosť prípadu ale nateraz nebude francúzska strana poskytovať bližšie informácie.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak