Type to search

POLITIKA

Sulík sa vysmieva Kollárovi akoby zabudol, KTO je od začiatku Matovičov fackovací panák

Vyhrážky hnutia Sme rodina o odchode z koalície vníma minister hospodárstva Richard Sulík (SAS) ako niečo, čo sa veľmi často opakuje a stráca pôsobivosť a účinok, píše TA3. Verí, že nejde len o Kollárov populizmus. Pričom strana SAS slúži od začiatku Matovičovi ako fackovací panák. 

Sulík sa naváža do Kollárovho vyhlásenia, že radšej odíde z vlády, akoby mal hlasovať za reformu súdnictva a zdravotníctva. „Neviem, aké dôvody Borisa Kollára k tomu viedli. Nechcem o nich ani špekulovať, chcem dúfať, že to nie je lacný populizmus, narýchlo sa niekomu zapáčiť,“ povedal. To, že reformu súdnictva Sme rodina nepodporí, počul prvý raz.

V prípade, že by kollárovci nepodporili reformu zdravotníctva, Sulík hovorí, že by ich bez problémov prehlasovali. Ak by reformu nevetovali.

Kollár na pondelkovom brífingu vo Vranove nad Topľou vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu nemocníc a súdov v aktuálnej podobe. Kritizoval aj plánované zlúčenie tamojšieho okresného súdu s humenským. Povedal tiež, že rušením nemocníc sa môžu tieto regióny ešte viac vyľudniť. Pripomenul pritom programové vyhlásenie vlády, ktoré hovorí o podpore takýchto regiónov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak