Type to search

POLITIKA

Otvorený list prezidentke! Po prečítaní jej NEBUDE do smiechu

“V Právnych listoch dnes vyšla zásadná štúdia autority v oblasti trestného práva, JUDr. Petra Šamka staršieho, bývalého sudcu a podpredsedu Krajského súdu v Bratislave.

Jeho analýza z Vás, ako aj zo sudkýň Krajského súdu Veselovskej, Blažovej a Šimkovej urobila úplné právne diletantky.

V prípade štvorice vyšetrovateľov, o ktorej Boris Kollár hovorí ako o “čurillovskej mafii”, sudkyne Krajského súdu napísali také bizarné uznesenie a odôvodnenie, že sa za to budú hanbiť právnici ešte niekoľko generácií.

Keby toto odôvodnenie sudkyne dostali na USB kľúči od Kubinu a Lipšica, nevyzeralo by inak.

Ako upozorňuje odborník, súd kompletne prevzal účelovú argumentáciu obhajoby.

Len podotýkam, že to bol Daniel Lipšic, ktorý s touto istou agendou robil niekoľko dní nenávistnú šou vo svojich spriaznených médiách SME, Expres a Denník N.

A tiež pripomínam, že Lipšicov bývalý spoločník Kubina obvinených čurillovcov obhajoval.

Ak sudkyne úplne iracionálne a groteskne prevezmú účelové argumenty Lipšica a Kubinu, pričom právna obec ich uznesenie hodnotí ako absurdné, je veľkou otázkou, čo bolo motiváciou sudkýň…

Namiesto toho, aby ste sa na to verejne pýtali, pani prezidentka, Vy ste iba odrapkali to, čo Vám pravdepodobne napísal Váš bývalý poradca Kubina.

Nielenže ste sa tým spreneverili svojmu úradu, pretože hlava štátu nemá čo strániť obvineným v živej kauze, ale navyše ste predviedli také chabé právne vedomie, že ste sa strápnila pred celou právnickou komunitou.

Vážená pani Čaputová,

stala ste sa oficiálne súčasťou chobotnice. A oficiálne ste zlyhali aj ako údajná právnička. Ak dokážete obhajovať odôvodnenie sudkýň Veselovskej a spol., zjavne by ste z práva ani nezmaturovali.

Ste nielenže nespôsobilá zastávať úrad hlavy štátu, ale navyše ste nespôsobilá vykonávať akúkoľvek právnickú profesiu – dali ste facku právnemu štátu a to musí mať následky.

Ak sa okamžite nezastanete sudcov, prokurátorov a advokátov, na ktorých útočí Lipšic, Kubina a Kolíková, stávate sa súčasťou nenávistného lynču a brutálnych čistiek, aké tu neboli od vojnového štátu.

Pamätajte si jedno – kto akými zbraňami bojuje, takými aj zahynie.

Prečítajte si analýzu emeritného sudcu Petra Šamka staršieho, ktorý je v právnom prostredí obrovskou autoritou… a potom rovno vráťte diplom.

S pozdravom,

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak