Type to search

POLITIKA

Heger žehlí MASÍVNE vládne zlyhanie tým, že obviňuje opozičných lídrov!

Ľudia, ktorí sa rozhodli nedať zaočkovať, spôsobujú škody ekonomike aj zdravotníctvu, povedal premiér Eduard Heger. Na vyhlásenie povinného očkovania však nevidí politickú vôľu.
Na vyhlásenie núdzového stavu ani na povinné očkovanie nie je na Slovensku politická vôľa. V nedeľnej politickej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO meniť nechce – aspoň zatiaľ.

V rámci dodržiavania protiepidemio­logických opatrení sa spolieha na zodpovednosť ľudí. To, že sa tento rok nevyhlásil núdzový stav, za chybu nepovažuje.

„Nie je to cesta, ktorou chceme ísť,“ poznamenal v tejto súvislosti. Podľa premiéra sú aktuálne ohrození najmä nezaočkovaní. Poukázal na to, že práve tí tvoria väčšinu hospitalizovaných v nemocniciach. Zdôraznil, že očkovanie šetrí aj finančné zdroje a napomáha lepšiemu fungovaniu ekonomiky.

Téma očkovania sa podľa neho spolitizovala. Myslí si, že ľudia boli strašení klamstvami od popredných opozičných lídrov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak