Type to search

POLITIKA

FOTO: TOTO je Sulíkov ranč s pristávacou plochou pre lietadlá a obrovským domom!

Edita Silna
Edita Silna nov 09
Minister hospodárstva Richard Sulík (53) je od odhalenia, že v Austrálii vlastní ranč za státisíce eur, skúpy na slovo.
Nechce totiž hovoriť o presnej polohe, celkovej kúpnej cene či spoluvlastníkoch. Nový Čas pri pátraní po lukratívnej nehnuteľnosti zistil, že Sulík má v Austrálii dve firmy, v ktorých pôsobí s dvoma ďalšími ľuďmi, ktorých doteraz tajil. Čo všetko sme zistili o Sulíkovom tajnom živote u protinožcov?
Šéf SaS sa o tom, že chce žiť na dôchodku v Austrálii, prvýkrát vyjadril ešte v roku 2011. Odvtedy bolo o tomto kontinente v slovenskej politike ticho. Až doteraz, keď ho natrel Igor Matovič. Ten prezradil, že Sulík mu minulý rok po voľbách ukazoval svoj ranč pri štvrtom najväčšom meste Perth na juhozápade Austrálie. „Opakovane ma uisťoval, že toto je jeho posledné ministrovanie a po budúcich voľbách odchádza do Austrálie, a ukazoval mi, kde má ranč pri Perthe,“ konštatoval Matovič.
Sulík následne musel kúpu „menšej usadlosti“ v tomto kúte sveta vysvetľovať aj preto, že nebola jasne uvedená v majetkovom priznaní. Napokon vysvitlo, že ju tam skryl ako podiel vo firme, keďže ju kúpil práve na obchodnú spoločnosť, a to ešte v decembri 2019. Minister nekonkretizoval kúpnu cenu, hovoril len, že si zobral úver pol milióna eur a založil preto dva svoje bratislavské byty.
V inzeráte z roku 2019 ranč opisujú ako raj na zemi, ku ktorému patria aj stajne, samostatná chata a malá pristávacia dráha pre súkromné lietadlá. Ranč sa predával za 1 milión 250-tisíc dolárov, čo je asi 800-tisíc eur.
sk_SKSlovak
sk_SKSlovak