Type to search

DOMÁCE

NÁTLAK naberá na sile! Bratislavský gynekológ vyzýva tehotné ženy, aby UDÁVALI lekárov!

Nátlak na očkovanie naberá na obrátkach. Úprimne zmýšľajúci lekár, ktorý si nebude istý o vhodnosti očkovania pre svoju tehotnú pacientku, bude teraz možno postavený medzi mlynské kamene.

Renomovaný bratislavský gynekológ Jozef Záhumenský, ktorý často vystupuje aj v médiách, na sociálnej sieti publikoval výzvu, ktorou zrejme ohrozil desiatky svojich kolegov na Slovensku.

V nej tvrdí, že sa naňho obracajú tehotné ženy, ktorým ich gynekológ „z neznámych dôvodov“ neodporučil očkovanie. Stanoviská odborných spoločností sú pritom podľa neho jednoznačné. Ženy preto vyzýva, aby to nenechali len tak.
„Ak vám hociktorý lekár neodporučí očkovanie, žiadajte to od neho písomne aj s dôvodmi. Správu potom môžete v prípade ťažkej infekcie (alebo aj bez toho) doručiť so sťažnosťou na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Prípadne požiadajte o second opinion (druhý posudok, pozn. red.)

Ak vám potvrdenie odmietne lekár vydať písomne, zvážte zmenu lekára“, uzatvára svoju výzvu lekár.

Jeho výzva sa už šíri sociálnymi sieťami, a tak mnohí gynekológovia, ktorí v súvislosti s novou mRNA vakcínou zvolili u tehotných žien opatrný prístup, sú v ohrození a pod tlakom – konať buď podľa svedomia alebo zo strachu, že ich bude riešiť Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak