Type to search

POLITIKA

Padlo POSLEDNÉ SLOVO! Lockdown na dva týždne a dalšie chystané zmeny

Premiér Heger v pondelok 22. novembra pred koaličnou radou v tlačovej správe informoval, že nechce hazardovať so životmi zaočkovaných či nezaočkovaných, preto sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov, ako to navrhuje navrhuje Ministerstvo zdravotníctva SR a konzílium odborníkov.

Koaliční partneri sa na dnešnej koaličnej rade dohodli na sprísnený opatrení, o podrobnostiach však predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu Jana Bittó Cigániková (SaS) nechcela hovoriť. „Vyzerá to tak, len to musíme dotiahnuť a v stredu schváliť na vláde, ak to nikoho neprejde. Mne sa javí tá dohoda celkom rozumná, ak to vyjde,“ povedala agentúre SITA.

Na otázku, či sa bude lockdown týkať všetkých alebo budú mať zaočkovaní mierne výhody, odpovedala, že rokovania ešte nie sú úplne ukončené. „Nie je rozumné podporovať informačný chaos. Keď sa dohodne na všetkom, budeme informovať spoločne,“ dodala.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) v relácii Na telo Plus na portáli Tvnoviny.sk uviedol, že vláda by mala na stredajšom rokovaní schváliť núdzový stav a má to byť pre zákaz večerného vychádzania. „Toto sú všetko veci, ktoré sa majú prerokovávať v stredu na vláde. Nie je úplne všetko dohodnuté ani rozhodnuté. V mnohých veciach nastala zhoda a konsenzus, ale sú to vecí, o ktorých treba hovoriť,“ povedal Mikulec.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak